Epic Stories

Vuca vs. agilitás: mit tanultak a menedzserek és a katonák egymástól?

Episode Summary

Hogyan kellene reagálnia a vállalati életnek a kiszámíthatatlan, gyorsan változó világra? Át lehet-e ültetni a céges kultúrába a katonai, harcászati módszereket? A Shiwaforce partnerigazgatójának, Földházi Csabának a vendége Porkoláb Imre, aki a katonai karrier után most a Mathias Corvinus Collegium Vezetőképző Akadémiájának igazgatója. Illetve Kovach Anton, a Shiwaforce alapító-vezérigazgatója.

Episode Notes

A VUCA kifejezést a kilencvenes években az amerikai katonák kezdték el használni arra az esetre, amikor egy harci helyzet bizonytalan volt. A mozaikszó megfejtése (Votality - hirtelen, Uncertainly - kiszámíthatatlan, Comlpex - összetett, Ambiguity - kétértelmű).  Az olyan változásokra  mondják ezt, amit hirtelen következik be, kiszámíthatatlanul, számos különböző és látszólag nem összefüggő tényező okozza, és ami ambivalens reakciókat vált ki az emberekből, és ami váratlan vezetői döntéseket eredményez.

Az Epic Stories második epizódjának középpontjában a VUCA vállalati alkalmazhatósága áll. A Shiwaforce partnerigazgatójának, Földházi Csabának a vendége Porkoláb Imre, aki a katonai karrier után most a Mathias Corvinus Collegium Vezetőképző Akadémiájának igazgatója. Illetve Kovach Anton, a Shiwaforce alapító-vezérigazgatója.